Icoon zonnepaneel

Duurzame zonnepanelen installeren vanuit Veghel

Ik wil duurzame energie

Zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Het is oneindig beschikbaar en er komen vrijwel geen milieubelastende stoffen vrij,  zoals CO2. Ook al schijnt de zon niet altijd in Nederland, toch is er voldoende zonlicht aanwezig om zonnepanelen te laten werken en zo stroom op te wekken. Om elektriciteit van zonlicht op te wekken worden zonnepanelen gebruikt. Zonnepanelen bestaan uit rijen zonnecellen. Deze vangen het licht op en zetten het om in elektriciteit. Bij dit proces komen vrijwel geen milieuvervuilende stoffen vrij. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor duurzaam en laten zonnepanelen plaatsen. Sun Smart helpt bij deze milieuvriendelijke missie. Vanuit Veghel werken wij in het hele land aan een duurzamere toekomst. Ook interesse in zonnepanelen?

De voordelen van zonnepanelen

Iedereen houdt van de zon. Niet alleen op vakantie, maar ook voor energie. Zonnepanelen beschikken dan ook over geweldige voordelen:

Steeds voordeliger

De aanschaf van zonnepanelen lijkt een hele investering, maar na de besparing die u per jaar maakt op uw energierekening heeft u de panelen zo weer terugverdiend. Gemiddeld zijn zonnepanelen al na 10 jaar terugverdiend. Ook bent u met zonnepanelen minder afhankelijk van uw energieleverancier en eventuele stijgende energieprijzen. U voorziet namelijk voor een groot gedeelte in uw eigen energie.

Duurzaam

Zonne-energie is milieuvriendelijk. Zonnepanelen produceren schone energie. De CO2-uitstoot is aanzienlijk lager in vergelijking met andere energieproducties. Bij de productie van de zonnepanelen zelf komt er wel CO2 vrij, maar na een gebruik van 2 à 3 jaar wordt dit alweer gecompenseerd door het zonnepaneel.

Onderhoudsarm

Zonnepanelen lijken kwetsbaar, maar het tegendeel is waar. De levensduur is tegenwoordig minstens 25 jaar. Ook hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Uiteraard dienen ze gecontroleerd te worden op vuil en beschadigingen, omdat dit uw rendement kan beïnvloeden. U kunt wanneer dat nodig is zelf uw zonnepanelen schoonmaken met een zachte borstel of spons en lauw water.

Stijging woningwaarde

Door zonnepanelen op uw woning te plaatsen, stijgt de waarde van uw woning. Zij dragen bij aan een duurzame woning en duurzame woningen zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Monokristallijne zonnepanelen

Sun Smart werkt met zogenaamde monokristallijne zonnepanelen, ook wel bekend als de 'zwarte zonnepanelen'. Zoals de naam doet vermoeden, bestaan deze zonnecellen uit één kristal. Monokristallijne zonnepanelen behalen een hoger rendement dan blauwe, polykristallijne zonnepanelen en zijn de meest geïnstalleerde panelen: maar liefst 80% van alle zonnepanelen zijn monokristallijn.

Zonnepaneelsystemen

Bij het plaatsen van zonnepanelen zijn er verschillende technieken mogelijk: parallel- of serieschakeling, of een systeem zonder stringomvormer. 


Parallelschakeling:
Met deze techniek worden de zonnepanelen naast elkaar aangesloten met een optimizer die wordt aangesloten op een centrale omvormer. Het voordeel van deze aansluiting is dat alle zonnepanelen individueel en los van elkaar kunnen werken, en schaduw dus slechts effect heeft op de panelen waarop geen zon komt.

Serieschakeling:
Hierbij worden alle zonnepanelen samen op één omvormer aangesloten. Hierbij kan schaduw dus wel een sterker negatief effect hebben. Daarentegen is deze aansluiting goedkoper in aanschaf.


Systeem zonder stringomvormer:
Bij een systeem zonder stringomvormer wordt er geen gebruik gemaakt van een centrale omvormer. Alle zonnepanelen worden individueel voorzien van een eigen micro-omvormer. Dit systeem is kostbaarder dan een parallel- of serieschakeling, maar heeft het voordeel dat elk paneel op zichzelf werkt.

De voordelen van Sun Smart

Wanneer u een offerte bij Sun Smart aanvraagt, zullen wij een afspraak met u maken om advies op maat te geven. We bespreken de mogelijkheden en stellen een passende, vrijblijvende offerte voor u op. De volgende stap is de plaatsing van de zonnepanelen. Ook hiervoor maken wij vanzelfsprekend een afspraak met u om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Onze monteurs zijn professioneel en snel: over het algemeen worden de panelen binnen één dag geplaatst, uitzonderingen daargelaten. Zo zit u zonder gedoe en kunt u meteen profiteren van uw zonnepanelen.

De werking van zonnepanelen

Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen. Deze cellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicium. Silicium geleidt alleen stroom af op het moment dat er (zon)licht op valt. Er ontstaat dan een elektrische spanning tussen de positieve lading aan de bovenkant van de cel en de negatieve lading aan de onderkant van de cel, oftewel gelijkstroom. Dankzij een omvormer kan deze stroom vervolgens worden omgezet in wisselstroom, de stroom die uit uw stopcontact komt. Vervolgens stuurt de omvormer de stroom het elektriciteitsnet op, waarna deze gebruikt kan worden.

Volop voordeel: lease en btw

Zonnepanelen zijn niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Naast een lagere energierekening profiteert u als particulier ook van een btw-regeling. Dit houdt in dat u de 21% btw die u betaalt over het materiaal en de installatie kunt terugvragen. U wordt namelijk gezien als ondernemer. De btw over de opgewekte stroom moet wel worden betaald, maar dit is een erg laag bedrag waarmee u onder de kleineondernemersregeling valt. 


Ook is er de mogelijkheid om uw zonnepanelen te leasen tegen een vast bedrag per maand. Zo profiteert u van alle voordelen van zonnepanelen zonder een grote investering te hoeven doen. We geven u graag een vrijblijvende offerte of meer informatie over deze kostenbesparende mogelijkheden.

Profiteer van de voordelen van Sun Smart